Blaty kuchenne wykonane są na bazie płyty wiórowej. Do ich produkcji wykorzystuje się nowoczesną technologię postformingu.

Dzięki niej powstały produkt łączy w sobie bogate wzornictwo, estetykę, łatwość montażu i konserwacji z trwałością i odpornością na działanie różnych czynników zewnętrznych.

Zalety:

Wszystkie opisane cechy odnoszą się do powierzchni roboczej blatów.

Zastosowanie:

Powłoka antybakteryjna

Powłoka antybakteryjna - dzięki zastosowaniu technologii jonów srebra. Dekory blatów kuchennych oznaczone tym znakiem posiadają zwiększoną ochronę przeciwbakteryjną.

W 11 dekorach z nowej kolekcji Blatów kuchennych SWISS KRONO (oznaczone ikoną „powłoka antybakteryjna”), zastosowano laminat HPL ze specjalną powłoką antybakteryjną, potwierdzoną certyfikatem. W technologii produkcji HPL’i z powłoką antybakteryjną zastosowano nieorganiczny roztwór na bazie jonów srebra, który nie jest toksyczny. Ponadto, z czasem nie ulega modyfikacji, dlatego daje ochronę antybakteryjną przez cały czas życia produktu.

 

Ryzyko infekcji występuje nie tylko w szpitalach. Względy higieniczne są istotne we wszystkich miejscach użyteczności publicznej, takich jak hotele, biura, sklepy, środki transportu czy placówki oświatowe. 11 dekorów z naszej oferty zapewnia zwiększoną ochronę we wszystkich wnętrzach.

Skuteczność powłoki antybakteryjnej testowano na 7 bakteriach w oparciu o najwyższe standardy japońskiej metody JIS Z 2801. Dzięki powłoce ponad 99% bakterii ginie w ciągu zaledwie 24 godzin

Jony srebra (zamknięte w szklanych kulkach) zostają aktywowane podczas wchodzenia w kontakt z wilgocią. Zabijają bakterie znajdujące się na powierzchni i blokują proces podziału komórek, tym samym hamując proliferację bakterii.

Ważne uwagi!

Każda mechaniczna ingerencja (obróbka frezowaniem, cięcie) w strukturę blatu wymaga bezwzględnego zabezpieczenia otwartych powierzchni przed działaniem wilgoci. Zalecamy użycie środków dostępnych w handlu, np.: kleje poliuretanowo - rozpuszczalnikowe. Dodatkowo do uszczelnienia krawędzi należy zastosować np.: silikon. W przypadku zabudowy urządzeń AGD pod blatem, jego spodnia strona musi być dodatkowo i skutecznie zabezpieczona przed działaniem pary wodnej.

Obrzeże tylne BK (w blatach jednostronnie zaoblonych) nie zabezpiecza blatu przed działaniem wody. Zalecamy zastosowanie np. listew przyblatowych.


Świadectwa i certyfikaty:

Instrukcje montażu: